O nama

Galvanizacija ZGR Kovačić obiteljska je firma osnovana u ožujku 1982. godine kao mala obrtnička radionica za pocinčavanje sa 2 zaposlena.

Tijekom godina zbog zahtjeva tržišta usvajali smo nove tehnologije: sjajno kositrenje, duplex niklanje,  kemijsko niklanje, dekorativno kromiranje, itd.

Od 1998. godine u vlastitom analitičkom laboratoriju vršimo redovite analize elektrolita u cilju održavanja i povećanja kvalitete naših usluga.

1999. godine vlastitim naporima i istraživanjima uz pomoć specijaliziranih dobavljača usvojili smo zahtjevnu tehnologiju kemijskog niklanja, kao i tehnologiju nanašanja galvanskih prevlaka na aluminij i Al legure.

2002. godine pušteno je u pogon postrojenje za proizvodnju visokokvalitetne demineralizirane vode čime smo znatno povisili nivo kvalitete naših usluga.

2003. i 2004. godina obilježene su znatnim ulaganjima vlastitih sredstava u izgradnju nove linije velikog kapaciteta za tehnologiju niklanja, dekorativnog kromiranja i kositrenja, kao i ulaganjima u tehnologiju obrade otpadnih voda kupnjom nove filter preše i moderne WATROMAT
niskotemperaturne sušare za galvanski mulj.

2016. godine implementirali smo ISO 9001: 2015 i 14001: 2015.

2021. godine dovršili smo projekt Interreg V-A 2014-2020 s mađarskim partnerom Zeus Exhausts KFT – detalji

Vlastiti laboratorij za ispitivanje kvalitete opremljen je uređajima za mjerenje debljine:

Galvanotest 3000

Coulometer ElektroPhysik Galvanotest 3000


ElektroPhysik MikroTest 6G / NiFe50

XRF uređaj Oxford X-Strata 920

Tijekom godina Galvanizacija ZGR Kovačić profilirala se kao radionica koja prati zahtjeve kupaca za kvalitetom, što postižemo praćenjem trendova na području galvanske zaštite, te stalnim istraživanjem i usavršavanjem kroz rad i stručnu literaturu.
Poslovna politika je upotreba modernih, ekološki prihvatljivih kemikalija i tehnologija vodećih renomiranih svijetskih proizvođača. ZGR Kovačić  zapošljava 30 djelatnika, a više od 90% usluga radimo na robi namjenjenoj izvozu van Hrvatske.

Slana komora ASCOTT 450

Također, kao jedna od rijetkih galvanizacija od 2019. godine posjedujemo vlastitu slanu komoru za ispitivanje antikorozijske otpornosti na obrađenoj robi prema DIN i ISO standardima.